Szobrok

Corpus Hungaricum (5 kép)

A mélybõl való felemelkedés apoteózisa. A bronzba öntött corpus bazalt oszlopra van erõsítve. A mû 1950-es évek elején született meg Budapesten és a gipsz 1956-tól a székesfehérvári Múzeum pincéjében pihent. A mûvész felállítási szándékkal szeretett városának Székesfehérvárnak ajándékozta 1997-ben. A szobor kiöntését, a bazaltmunkákat és az elhelyezést Nagy Benedek szobrászmûvész végezte el. Felavatására a nemzeti gyásznapon 1999. október 6-án került sor az evangélikus templom elõtti téren.

szökõkút

Négy alakos szökõkút (3 kép)

A négy gyermek víz körüli játékát ábrázoló szoborkompozíció öntött rozsdamentes acélból készült. Elõször Gävle városban (Svédország) a Valand bevásároló központ belsõ nyitott udvarát díszítette, ma magángyûjteményben látható. A bevásároló központot lakóépületté alakították. A kompozíció magassága 1,40 m, átmérõje 1,90 m.

csendes szökõkút

Csendes szökõkút (2 kép)

A kétvíztálcás csendes szökõkútat az eslövi ULFASA kórház kertjében állították fel 1966-ban. A szökõkút a kórház funkcióváltása miatt lelkes önkétesek segítségével 1994-ben méltó helyre, Löberöd falu Ölycke Skolan iskolájának kertjébe került, elsõsorban Ingela Jarlsson tanárnõnek köszönhetõen. Anyaga gránit. A kompozíció magassága 1,20 m, átmérõje 2,30 m.

Ivó madár

Tranås (3 kép)

Öntött rozsdamentes acélból készült madárszobor és vízesés kompozíció Tranås városban (Svédország). A kövön ülõ madár iszik a kútból és víz kb. 5m eséssel egy kis tóba érkezik. A madár szárnyának fesztávolsága 4,20 m. A szobor mögött lévõ házon látható faldíszítõ grafikát szintén Wagner Nándor tervezte.

Angyal

Angyal (4 kép)

A II. Világháborúban meghalt lengyel hõsõk emlékére készült angyal alak, egyik kezében egy szányaszegett halott madarat tart, a feltartott kezében egy elrepülni készülõ madarat lehet látni. Az öntött rozsdamanentes acélból készült szobrot a Lundi temetõben (Svédország) lehet megtalálni. Magassága 2,40m

Örökkévalóság (2 kép)

A fel- és a leszállás, azaz az örök elindulás és a megérkezés szobra. Rozsdamentes öntött acélból. Svédországban öntötték, de ma a TAO Intézet (Japán, Mashiko) kertjében található. Magassága 2,40m

Lovak

A császári lovászat ménjeit mintázta meg a mûvész. Az egyik tüzes a másik szelidebb. Anyaga öntött bronz. Készült: 1994 Mashiko. Látható a TAO Intézet (Japán, Mashiko) kerjében.


Frissítés: 03/11/04